Gå til sidens hovedinnhold

Varden: Å kaste perler for svin?

Artikkelen er over 1 år gammel

Debatt

– Jeg vil nå starte en prosess for å få til en bruksendring av tidligere Galleri Varden, sier daglig leder Bengt Olimb i MKEiendom skriver Moss Avis 22. september i år.

Noe så nitrist at Varden - en perle på Jeløy - skal bli kontorer! Går den an? Som om at vi i Moss kommune ikke har nok kontorer?

Varden er enestående. Varden er et landemerke. Varden er unik. Og beliggenheten? Ja, den er helt ekstraordinær! Tenk at noen vil kaste perle for svin! Å gi Varden som er så verdifull til noen som ikke setter pris på det!

Alle vet nå at sosialistene i ledelsen av Moss har kjørt kommunen fullstendig i grøfta. Alle vet at vi alle i årene fremover må betale prisen for at posisjonen ikke bryr seg om å husholdere. Men å gå så langt å gjøre Varden til kontorer, ja det vil være en feil ikke bare vi, men generasjoner vil måtte betale en svært høy pris for!

Alle trenger kunst og kultur. «Kunst og kultur kan stryke deg på kinnet eller slå deg i magen, og lærer deg det skoleboka ikke kan» er det blitt sagt! Jeg er enig! Kunst og kultur trenger vi som mennesker, som medmennesker og som borgere!

La oss virkelig vise at Moss kan kunsten!

La oss sammen redde Varden, la kunstnere bruke stedet for en symbolsk sum og la oss sammen gjøre Varden til et fyrtårn hvor lokale kunstnere - og tilreisende - kan bruke Varden til glede for oss alle! I praksis vil vi da vise at Moss faktisk kan kunsten!

Les også

Varden: Her kunne kommunen virkelig tatt vare på en serverdighet..! 

Flott utsikt, men for dyrt for de fleste: Vil leie ut Varden som kontorer

– Jeg skvatt skikkelig da jeg så den

Kunstnerkollektiv på toppen av Jeløy: Rådyrt atelier med fjordutsikt

Frp vil ha omsorgsboliger på Varden

Kommentarer til denne saken