Den siste tiden har temperaturen i mossedistriktet vært relativt stabil. Varmen fortsetter framover mot helgen, og fredag blir det enda varmere.

– Torsdag og fredag ser bra ut. Det blir varmt, kanskje over 30 grader både torsdag og fredag. Særlig fredag, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss om mosseværet.

Fredag er det meldt svært varmt i omtrent hele Østfold, og i Moss kan innbyggerne vente seg opp mot 32 varmegrader. Dagen kan bli årets varmeste.

Regnbyger og lynnedslag

Lørdag derimot, vil sol og skyer prege dagen og temperaturen vil synke noe utover kvelden. Det er også meldt regnbyger med mindre mengder regn. Nå ser det også ut til å komme lynnedslag lørdag kveld.

– Lørdag og søndag blir det bygevær i Moss. Temperaturen vil bli litt lavere og holde seg ut mandagen, sier Gislefoss.

– Regnet vil ikke komme i store mengder, men i mindre byger.

Lørdag vil temperaturen ligge på mellom 26 og 23 grader, mens den på mandag er meldt å være 20 grader på det kjøligste og 24 grader på det varmeste. Mandag vil gradestokken sannsynligvis vise 18 grader på det kjøligste og 23 grader på det varmeste.

Ustabil periode i vente

Været utover neste uke er vanskelig å si noe om, ifølge Gislefoss.

– Det ser ut til å bli finvær mandag, men noe sikkert å si om de neste dagene etter det er vanskelig å si noe om, sier Gislefoss.

Statsmeteorologen har derimot ingen formening om at sommerværet vil snu med det første.