Knallhelg i vente - men snart kommer mildværet

KOM DEG UT-DAGEN Søndag kan også solen komme på visitt til mossedistriktet. Her er Kjetil Tomter (til venstre) og sønnen Ludvik Westheim-Tomter som koser seg i skiløypa ved Noreødegården.

KOM DEG UT-DAGEN Søndag kan også solen komme på visitt til mossedistriktet. Her er Kjetil Tomter (til venstre) og sønnen Ludvik Westheim-Tomter som koser seg i skiløypa ved Noreødegården. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ser ut til å bli et fantastisk utevær i helgen, og det er store sjanser for at sola viser seg for første gang på lenge.

DEL

Det er bare å komme seg ut og nyte det friske vinterværet. Frivillige fra hele distriktet har kjørt opp milevis med skiløyper i Østfold og omegn, og her har vi har samlet siste nytt om skiføret i mossedistriktet.

Kom deg ut-dagen

Søndag fyller Turistforeningen 150 år, og DNT Vansjø inviterer alle til utebursdag ved skiklubbens anlegg ved Noreødegården. Her blir det aking, skilek for barn, og naturløype for både alle. Enten du går på ski eller ikke. Og selvfælgelig blir det både pølser, vafler, kaffe og småpremier til barna.

Solen titter fram

Kuldegradene sørger for et gnistrende skiføre, og det vil holde seg rundt på 2-3 minugrader gjennom helgen.

- Det blir en fin helg. Vi har jo hatt litt skyer, men det ser ut til at solen tittet fram på søndag, sier vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør ved Meteorologisk Institutt.

Litt snø kan det komme av og til, men det blir lite vind.

- Hva med den varslede Sibirkulden?

- Det er alltid litt usikre prognoser så langt fram i tid, og det så tidlig ut til å bli noe mindre skyer, noe som ville ha sørget for adskillig kaldere vær.

... men så blir det varmere

Allerede fra mandag kommer det inn et nedbørsområde, og temperaturen vil stige til omkring et par varmegrader.

- Nedbøren vil først komme som snø, men går etterhvert over i sludd og regn.

Men først kan altså både tobente og firbente nyte fridagene utendørs.

Artikkeltags