– Minner mer om høsten enn vinteren

MILDT: Vekslende vær og milde dager vil fortsette å prege været.

MILDT: Vekslende vær og milde dager vil fortsette å prege været. Foto:

Helgeværet i mossedistriktet skal variere fra fuktig og vindfullt, til sol og rolige vindforhold. Slik vil det fortsette og gradestokken vil fortsette å holde seg på plussiden.

DEL

– Lørdag blir ikke en klissvåt dag, men det blir litt regn utover dagen. Det kan komme tre til fire millimeter, så det er ikke mye nedbør som skal ned, forteller vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Den første helgedagen blir altså ikke en den beste til å finne på noe utendørs. Vinden kan også komme opp i liten til stiv kuling, forteller meteorologen videre.

– Søndag ser heldigvis bedre ut. Det skal nok bli sol på søndag og mindre vind, fortsetter Gislefoss.

Gradestokken vil på det meste nærme seg hele åtte plussgrader. Neste uke vil vi få flere dager med vekslende vær. Regn på morgen som avløses av med sol utover dagen. Det er stadige lavtrykk fra Vestlandet som forårsaker dette, opplyser Gislefoss.

– Det vil holde seg mildt. Det er ingenting som tyder på at det skal endre seg. Dere vil få temperaturer mellom fem og åtte plussgrader fremover.

– Det inntrykket jeg sitter med er at dette minner mer om høsten enn vinteren. Etter at en tredjedel av januar er unnagjort har det ikke akkurat vært så mye vinter, sier meteorologen.

Instituttet jobber med å sjekke ut historiske værdata for å finne ut om den varme starten på året kan være historisk varmt, men det er ikke avklart.

– Men at det har vært varmere enn normalt kan vi helt klart si.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken