Årets mai er blant de varmeste som er målt

Mai har vært en strålende måned på hele Østlandet.

Mai har vært en strålende måned på hele Østlandet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Og finværet bare fortsetter, lover meteorologene

DEL

Mai har vært en eneste stor åpenbaring hva været gjelder, i hvert fall i Sør-Norge, med temperaturer opp mot 30 grader enkelte steder.

Og de i Sør-Norge som ikke er lei av sommervarmen allerede, har mange gode dager å se fram til. Det lover i hvert fall meteorolog Terje Alsvik Walløe i meteorologisk institutt.

Temperaturer over 20 grader

– De neste 10-14 dagene blir det mye fint vær i Sør-Norge, med fortsatt gode temperaturer. Selvfølgelig kan det komme noen skyer innimellom, men det store inntrykket de neste 10-14 dagene er at det ser ut til å bli fint vær, sier han til Nettavisen.

Han forteller at det er Vestlandet, Østlandet og Sørlandet som blir værvinnerne de neste ukene.

– Der snakker vi om temperaturer over 20 grader over store områder, egentlig over hele Sør-Norge. På kysten kan temperaturene variere noe, og det kan bli litt kjøligere fordi den kalde sjøen drar temperaturen litt ned der hvor vinden blåser inn fra havet. Men i innlandet og ved byene vil det være temperaturer over 20 grader i ettermiddagstimene, forteller Alsvik Walløe.

Blant de aller beste mai-månedene

Temperaturene vi har sett i Norge i mai har vært unormalt høye, røper meteorologen.

– Det har vært en veldig fin mai. Når vi summerer opp mai så langt, er den blant de beste så lenge vi har registrert været. Nå er det fortsatt elleve dager igjen, selvfølgelig, men den ligger an til å bli blant de beste. 

Med det gode værvarselet de kommende ukene er det ingen grunn til at det skal endre seg.

– Denne måneden vil ende opp høyt på listen over de beste mai-ene, sier Alsvik Walløe.

Noe sesongvarsel for sommermånedene vil han imidlertid ikke begi seg ut på.

– Nei, det er ingen sammenheng mellom mai- og juli-været. Der må vi bare vente. Det kan slå ut begge veier, sier meteorologen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken