Dette vet vi om nyttårsværet i Moss

Foto:

DEL

Tirsdag 1. juledag var preget av mye regn, isbelagte veier og hissige vindkast som veltet trær over ende i Østfold. Ifølge meteorolog Terje Alsvik Walløe er derimot den kraftigste vinden ferdig herjet for denne gang.

– Vinden kan nærme seg frisk bris, men den vil ikke bli sterkere enn det. Det vil være godt merkbar vind fram til i morgen, men så roer seg seg i løpet av onsdagen, sier Walløe.

Onsdag 27. desember vil gradestokken vise rundt 3 grader og det blir lite vind.

– Det er sjanse for sol og det blir ingen nedbør før utover ettermiddagen. Nedbøren vil mest sannsynligvis komme i form av sludd, sier Walløe. Lenger inn i fylket kan temperaturen ligge nær null, og ifølge meteorologen vil onsdag bli dagen med best vær de nærmeste dagene.

Torsdag 28. desember ventes det skyer og noe nedbør i form av sludd eller snø. Temperaturen vil holde seg relativt nær null grader. Også fredagen kan det ventes sludd og temperatur rundt null.

– Onsdag blir den beste dagen, sier Walløe.

Tar med skyene inn i nyåret

Nyttårsaften nærmer seg og meteorologene kan smått begynne å melde været for 31. desember i Mossedistriktet.

– Nyttårsaften blir det en del skyer og temperatur nær null grader. Vi er enda usikre på nedbør, men det vil mest sannsynligvis bli lite. Vi har foreløpig usikre tall, men vi melder i alle fall ingen sprengkulde, sier Walløe.

Oppfordring til alle trafikkanter

Regn som treffer kald bakke har ført til svært glatte småveier flere steder i lokalområdet. Tomas Eriksen i Statens Vegvesen har en klar oppfordring til alle trafikkanter som skal kjøre på de mindre veiene:

– Ta det med ro, kjør forsiktig og kjør etter forholdene. Beregn god tid! Det er kortvarig glede av at de er ute og strør, så vær observant og hold god avstand til andre kjøretøy.

Artikkeltags