Varsler om støytrøbbel og E6-innsnevringer på lørdag

SKAL FLYTTES: Moss kommune har sendt ut en pressemelding der de blant annet varsler om støy i forbindelse med flytting tømmer mellom Patterødtjernet og E6 på lørdag.

SKAL FLYTTES: Moss kommune har sendt ut en pressemelding der de blant annet varsler om støy i forbindelse med flytting tømmer mellom Patterødtjernet og E6 på lørdag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Moss kommune har sendt ut en pressemelding der de blant annet varsler om støy i forbindelse med forberedelser til flytting 47 høyspentledninger. I den forbindelse skal det nemlig fraktes ut store mengder tømmer med helikopter mellom E6 og Patterødtjernet.

DEL

Det er kanskje ikke så rart at det vil merkes, når man skal flytte og bygge om så mange ledninger. Det er lørdag som er den store flyttedagen da tømmer skal fraktes fra fra Kambo til Moss via helikopter og lastebil.

Og nå har altså Moss kommune sendt ut varsel om både helikopterbruk og støyende arbeid. I tillegg meldes det om at E6 vil bli snevret inn til ett felt og det blir nedsatt hastighet på strekningen når arbeidet pågår.

Snevrer inn E6

– For å kunne frakte ut tømmer fra skråningen mellom E6 og Patterødtjernet vil entreprenøren Næsbø Skog AS ta i bruk helikopter. Det er vurdert at manuelt arbeid med transport av tømmer er for risikofylt på grunn av skråningen, sier kommunikasjonsrådgiver Statens vegvesen er varslet.

E6 vil snevres inn til ett felt samt blir det innført nedsatt hastighet på strekningen. Arbeidet må utføres i en helg av hensyn til trafikken på E6, sier prosjektleder i MKEiendom, Marcela Lie.

Beklager på forhånd

Hun legger til at tømmeret skal losses rett ved undergangen på nordsiden av Patterødtjernet før det fraktes ut videre med lastebil.

Helikopteret vil fly over og langs Patterødtjernet for å unngå E6.

Kommunen varsler at forventet oppstart for dette potensielt støyende prosjektet er lørdag 30. mars klokken 08:00 og det skal være ferdig rundt klokken 14:00.

– Men vi må ta forbehold om at værforholdene for bruk av helikopter er tilfredsstillende, sier MKEiendom, som på forhånd beklager ulempene dette arbeidet kan medføre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken