Årets bragdski i Moss skiklubb gikk til junioren Aksel Dalbye, mens Odd Johannessen fikk seniorskien.

Prisene ble delt ut på Skihytta i stekende sommervarme torsdag kveld. Men mens snøen ennå lå markerte Aksel seg i løypa.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at bragdskien for junior i år går til en skiløper som tross sin unge alder har konkurrert i mange år. Vinneren har først denne sesongen blitt rangert på resultatlistene. Denne unge skiløperen tilegnet seg tidlig en meget god skiteknikk. YouTube er brukt for å se på skiteknikk og detaljer. Utallige timer sies det har gått med til å studere teknikk fra de beste ved bruk av video. Dette har gitt resultater og vinneren har meget god teknikk i begge stilarter.

– I den sesongen vi nå har avsluttet har han, for det er en han, hatt mange veldig gode resultater. I Oslo Skifestival, som er det rennet med flest deltagere og sterkest konkurranse i hele sesongen, fikk han en meget god 6. plass av 171 deltager, for å nevne noe, skriver juryen.

Resultatene viser at han er helt i toppen i alle renn han går i Oslo og Akershus. Dette tilsier også at vinneren har et høyt nasjonalt nivå, mener juryen.

Aktiv senior

Mathias Johannessen mottok på vegne av bestefaren årets bragdski for seniorer. I juryens begrunnelse på hvorfor Odd Johannessen fikk årets hederspris heter det blant annet at han er en viktig bidragsyter i klubbens daglige drift og er en av de som sørger for å utføre en rekke av klubbens små og store oppgaver. Gjerne de som ingen legger merke til eller tenker over hvem som gjør, han jobber i det stille og sørger ofte for å få utført en rekke oppgaver. Vinneren tilbringer utallige timer på Noreødegården og er aldri vond å be skulle det være noe ekstra.

Årets bragdski i Moss skiklubb gikk til junioren Aksel Dalbye, mens Odd Johannessen fikk seniorskien. Sistnevnte lot barnebarnet Mathias motta prisen for seg. Privat