Garder feiret sin nye gapahuk

Fornøyd: Sandra Emilie Svendsen (t.v.), Nathalie Schmidt, og de andre elevene på byggfag i Vestby deltok i Garderskogen tirsdag formiddag. De syntes det var ålreit å se det ferdige resultatet.Foto: Kjersti HalvorsenFoto

Fornøyd: Sandra Emilie Svendsen (t.v.), Nathalie Schmidt, og de andre elevene på byggfag i Vestby deltok i Garderskogen tirsdag formiddag. De syntes det var ålreit å se det ferdige resultatet.Foto: Kjersti HalvorsenFoto

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skoleskogen i Garder har fått en ny attraksjon. Det har elever ved Vestby videregående skole sørget for.

DEL

Til nå har byggfagelevene laget to gapahuker. Den første havnet i skoleskogen i Garder og tirsdag var det innvielse med saft, kaffe og is fra sanitetskvinnene, og høytidelig åpning ved byggfagelev Nathalie Schmidt.

Dette er kjempehyggelig, sier lærer Petter Thaulow og mener at elevene hans har vokst med oppgaven og har glede av å se hva de har skapt.

Se flere bilder fra begivenheten her:

– Til nå har vi laget to, og vi vet ikke hvor den andre skal. Stykkprisen er cirka 20.000 kroner og vi ønsker å lage flere. Dette handler om tverrfaglig undervisning der også matte og norsk er innarbeidet gjennom utregninger og rapportskriving.

Over en is

Gapahuken er plassert i skoleskogen, langs turløypa til Kullebund og Flisebru.

Der ligger den til allmenn bruk.

Sara Lovise Gordseth Hegg (7) var blant elevene som deltok på innvielsen tirsdag formiddag. Over en is kunne hun fortelle at de aldri hadde vært i skoleskogen med hele skolen før, og at hun muligens skulle besøke gapahuken igjen.

– Vet du hva en gapahuk er?

– Ja. Det er et sted.

Det er Forum for natur og friluftsliv i Vestby som har formidlet oppdraget.

Både lærer Thaulow og Hans Kristian Pedersen i Garder Vel turlag er begeistret for ideen og innsatsen.

– Årsaken til at vi søkte om å få gapahuken hit, er at vi har en turløype gående forbi både sommer og vinter. Her er det mange egnede stier. Men først måtte vi søke grunneieren om lov. Grunneier er Stiftelsen Garder skolekrets.

Målet er å bygge og sette ut 10 gapahuker i Vestby kommune, to nå, fire i 2016, og fire i 2017.

Fylket har sagt seg villig til å støtte det videre arbeidet, og ideen er å plassere gapahukene slik at både skoler, barnehager og folk på tur, kan bruke dem.

Modell

Før elevene Niels Henrik Aschehoug, Christian Rød Kvamsaas, Endre Holmen Ringvold, Sondre Berntsen Ravdal, Sandra Emilie Svendsen, Nathalie Marie Schmidt og Morten Halvorsen for alvor kunne gå i gang med oppdraget, måtte de produsere en modell.

Det var Nathalie Schmidt fra Vestby som fikk æren av å innvie gapahuken. Hun synes det ble fint, og sier at de har én til som er ferdig pakket, og klar for å kjøres ut til et egnet sted.

Nathalie forteller at hun fortsetter på byggfaglinjen også neste år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken