Mangler to meter vei for å komme i mål

STOPP: Partene blir ikke enige om hvem som har skylda for at ting tar tid. Derfor stopper denne veien her. (Foto: Amund Lågbu)

STOPP: Partene blir ikke enige om hvem som har skylda for at ting tar tid. Derfor stopper denne veien her. (Foto: Amund Lågbu)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Veistumpen ut fra Pepperstad skog er fortsatt ikke løst. Visstnok mangler det en plan for å få fullført de siste to metrene.

DEL

Veiprosjektet på Risilhøgda er fortsatt ikke klar og nå skylder Block Watne på Statens vegvesen og Statens vegvesen skylder på Block Watne. I verste fall må Pepperstad-beboerne vente til 2015 før det etterlangtede krysset er klart.

– Statens vegvesen finner hele tiden noe de mener er feil. Når det i tillegg tar minst tre uker før vi får svar, ja da går tiden fort. Jeg trodde vi skulle vært i mål nå, alt virket lystigere tilbake ved augusttider. Nå skriver vi straks desember og vi har knapt nok kommet videre. Jeg begynner å bli lei av denne endeløse pingpongspillinga med vegvesenet for å få godkjent tillatelsen, sier en lettere irritert prosjektleder Carl Fredrik Langseter hos Block Watne.

Forsvarlig

Prosjektleder Rolf Jacobsen ved Statens vegvesen har denne kommentaren:

– Som ansvarlig veimyndighet må vi se til slik at alt blir forsvarlig gjort. Den 21. november sendte vi brev til Block Watne og ba om forskjellige endringer. Dette brevet har vi ikke fått svar på.

– Hvilke endringer er dere ute etter i dette siste brevet?

– Det går på detaljer i forbindelse med overgangen mellom den nye og den gamle veien.

– Har du inntrykk av at dere nærmer dere en slutt på disse problemene og at veien snart kan bli ferdigstilt. Pepperstadfolket er naturlig nok blitt utålmodige.

– Det er den siste finpussen som gjenstår. Når alt faller på plass vil gjennomføringsavtalen bli underskrevet ganske raskt. Men som sagt, vi trenger en tegning av krysset som vi først må godkjenne, poengterer prosjektleder Rolf Jacobsen.

Asfalterer

Carl Fredrik Langseter mener veien bør bli ferdig i løpet av året.

– Det vil gå fort når vi først får den endelige godkjennelsen. Og vi asfalterer jo i disse dager, det går flere maskiner her oppe nå.

– Hva i all verden er det folk i Statens vegvesen driver med, undrer Ap-politiker Tom Anders Ludvigsen.

– Hva er det som mangler og som ikke er rettet opp nå? På tide de «nikker» til hverandre og ikke skylder på andre. Dette er makt-arroganse på det verste, tordner Ludvigsen som ber vegvesenets folk få fart på seg og sørge for at veien blir ferdig før jul.

Artikkeltags