Elever bygger gapahuker for folk flest

Sju elever på tilrettelagt byggfag ved Vestby videregående skole har fått i oppdrag av Forum for natur og friluftsliv i Vestby å lage to gapahuker.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Takket være byggfagelever ved Vestby videregående får skoler, barnehager og vanlig turfolk flotte gapahuker å krype inn i.

DEL

Yrkesfag er veldig ålreit, hevder elevgruppen ved Vestby videregående skole. Snart har gruppen på sju to flotte gapahuker ferdig. Finishen gjenstår, og når snøen forsvinner skal gjengen ut i skogen og fundamentere og montere.

Se flere bilder av gapahuk-byggingen her.

– Oppdraget kommer fra oss, sier Nils Thorsen i Forum for natur og friluftsliv i Vestby.

– Hver gapahuk koster cirka 20.000 kroner i materialer og målet er å bygge og sette ut 10 gapahuker til sammen; to nå, fire i 2016, og fire i 2017. Fylket har sagt seg villig til å støtte det videre arbeidet og ideen er å plassere gapahukene slik at både skoler, barnehager og folk på tur kan bruke dem.
 

Godkjent

Før elevene Niels Henrik Aschehoug, Christian Rød Kvamsaas, Endre Holmen Ringvold, Sondre Berntsen Ravdal, Sandra Emilie Svendsen, Nathalie Marie Schmidt og Morten Halvorsen for alvor kunne gå i gang med oppdraget, måtte de produsere en modell.

– Det var jo spennende å se om vi fikk den godkjent, sier gjengen som synes jobben var vanskelig i starten.

– Det var mye å gå igjennom, men nå har vi bare taket og monteringen ute igjen.
 

SE VÅRE TURVIDEOER HER

Bra for skolen

Lærer Petter Thaulow forteller at de sju elevene på byggfag går på tilrettelagt opplæring og er mellom 16–18 år.

– Elevene synes at oppdraget har vært morsomt, dessuten er det god reklame for skolen. Rektor Per Hedum liker at elever stiller opp i lokale prosjekter som kommer allmennheten til gode.
Snekkerlæreren er også opptatt av at elevene får et eierforhold til det de driver med:
– De skal være med ut og tilpasse gapahukene, og selv om de kanskje ikke er så veldig opptatt av å oppsøke gapahuker i fritiden nå, kan det vel hende at de vil bruke den senere.
 

Smaken på yrkesfag

Nei, verken Sandra Emilie eller Nathalie Marie kan se for seg en fritid i gapahuk på nåværende tidspunkt. Men hvem vet. At de sju elevene har fått smaken på yrkesfag er i hvert fall sikkert.
Niels Henrik, Sondre og Morten skal videre på murerfaget, Christian og Sandra Emilie vil bli snekkere, og Endre og Nathalie Marie satser på rørleggerfaget.

Navnekonkurranse

Thorsen sier avslutningsvis at det også skal utlyses en navnekonkurranse for de to hukene som nå skal plasseres ut:

– Og så håper vi på litt lokalt engasjement fra skoler og barnehager når det gjelder plassering. Én skal plasseres i nord, og én i sør.
Se video og flere bilder på moss-avis.no
 

Artikkeltags