Gå til sidens hovedinnhold

Victoria og Madelen prøvde fotballdart: Sommeruka ble en knallsuksess

Barn i Våler har fått en fin start på sommerferien, med Sommeruka og en rekke aktiviteter etter halvannet år med koronapanemi og nedstengning.

For abonnenter

– Sommeruka i Våler ble en stor suksess, og hele 81 barn deltok på ulike aktiviteter, sier Unn Elisabeth West, kommunalsjef oppvekst og kultur i Våler kommune.

Våler kommune og Vansjø og Svinndal idrettslag har samarbeidet om å lage en aktivitetsuke for barn mellom ni og 13 år i den første uken av skolenes sommerferie. Dette kom i tillegg til sommerskole, som Våler kommune arrangerer i uke 32.

LES OGSÅ: Anne Stine (26) har signert avtale som gir jobb til ungdom: – Vi er veldig glade for den tilliten vi har fått

Aktivitetene og samværet med andre var svært kjærkomment for barna, etter halvannet år med koronapandemi og nedstenginger.

God respons

– Det har vært få sosiale aktiviteter og arenaer for barn i året som har gått. Vi ønsket derfor å sette i gang et aktivitetstilbud i nærmiljøet for barna i Våler. I samarbeid med VS IL kontaktet vi ulike aktører for å legge et program. Det var veldig positiv respons fra de ulike aktørene vi kontaktet, og vi synes det ble et fint tilbud, sier West.

LES OGSÅ: Barnehagen ligger rett ved stranda. Nå skal 5-åringene der få svømmeopplæring

Aktiviteter som ble tilbudt var idretts- og aktivitetsdag ved VS IL, Pump Track, klatring ved Fredrikstad klatreklubb, Golf ved Mørk golfklubb, tur med bading og kanotur og skyteskole ved Moss og Våler skytterlag.

LES OGSÅ: Generasjon M kommer til Våler: – Denne saken har tre sider

– Uken ble avsluttet på Våler aktivitetssenter/Kick off-senter på fredag med klatring og Ziperline. Ordfører Reidar Kaabbel kom også og bisto med grilling av pølser, som Meny hadde sponset oss med, sier West.

Kommentarer til denne saken