Konsernet har hatt en enorm vekst i netthandel med 40 prosent siden koronautbruddet i mars. Det har ført til at medarbeiderne har fått mye å gjøre.

For å unngå sprengt kapasitet fram mot jul har de nå tatt grep.

Hentet inn 600 medarbeidere

Totalt før og etter Black Week-uka har Posten levert rundt to millioner pakker. De hentet inn 600 ekstra medarbeidere for å håndtere volumet, skriver TV2.

Hjelpen blir med inn mot høytiden for å prøve å få nordmenns julegaver fram i tide. Men det kan fortsatt skjære seg.

Selv om Posen Norge har utvidet med 120 nye utleveringssteder, mer post i butikk, og utvidede åpningstider på kundesenteret og postkontorene, så kan det stoppe opp om alt av brev og pakker blir postet for sent.

Derfor har pressekontakt i Posten Norge, Kenneth Tjønndal Pettersen, en klar melding til alle nordmenn som vil ha pakkene fram til jul.

Siste frist

Det er en siste frist for å sende pakken. Etter det er det ingen garanti for at pakken kommer fram.

– Nå er det veldig store mengder med pakker som er på vei ut, slik at noe forsinkelse kan oppstå, men for vanlige brev og pakker vil det som hovedregel ta mellom to-tre dager. For å være på den sikre siden anbefaler vi folk én uke før julaften, altså 17. desember. Om du ikke rekker det, finnes det ekspressløsninger, men det koster noe mer, sier Pettersen, til TV2.

Også Post Nord har nesten sprengt kapasitet. Deres garantifrist gikk ut fredag 11. desember, men opplyser nå at kundene deres har fått en ny sjanse med at garantifristen er flyttet til onsdag denne uken.