BYGGMAGASINET

Møt byens redningsmenn:

– Når vi blir ringt, er rørene gjerne allerede tette

Tette rør krever både kunnskap, riktig verktøy og utstyr – og bør alltid fikses av fagfolk. Er du usikker på om dine rør er i ferd med å bli tette? Rør og Kanalrens er bare en kjapp telefonsamtale unna.

Product, Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

– Vi bruker mer av våtservietter og sanitærprodukter nå enn tidligere, og dessverre er det mange som kaster dette i toalettet. Det er også slik at oppvaskmaskinen, vaskemaskinen og toalettet bruker mindre vann enn før, og det bidrar til at rørene gror igjen oftere sammenlignet med tidligere, forteller operatør i Rør og Kanalrens, Magnus Braaten.

Han er sønn av Morten Braaten som etablerte den velkjente Våler-bedriften i 1996.

Motor vehicle, Road surface, Automotive tire, Wheel, Car, Asphalt, Window, Snow

ET SIKKERT VALG: Det er travle dager for Henrik Braaten i Rør og Kanalrens. – Vi er ekstremt nøye uansett oppdrag og forsikrer oss alltid om at jobbene blir skikkelig utført, sier bror og kollega Magnus Braaten.

Faresignaler

Det er ofte enklere å merke at noe er galt med rørene inne enn ute. Tregt avløp, lukt eller rare lyder kan tyde på at noe ikke er som det skal.

– Når vaskene begynner å lage klukkelyd, er det et faretegn på at rørene begynner å gå tett. Her til lands er det mange gamle bygg, så det kan også godt være at rørene har røket eller at det har rustet hull, sier den erfarne operatøren.

I slike tilfeller anbefaler han å foreta en rørinspeksjon for å sjekke tilstanden.

– Spyling av rørene er jo gjerne det vi gjør først. Deretter tar vi en rørinspeksjon for å avdekke hva som er feil. Det er lurt å utbedre skaden slik at røret ikke går tett annenhver uke.

High-visibility clothing, Sky, Tree, Plant, Workwear, Tradesman
Electrical wiring
Audio equipment, Gadget
High-visibility clothing, Snow, Workwear, Plant, Tree, Slope, Asphalt

Rør og Kanalrens kan enkelt sjekke hvordan rørene dine ser ut på innsiden. – Er de bare gamle og gjengrodde, kan dette renses opp og rørene kan fungere helt fint i mange år til, forklarer Braaten.

Bruker kamera

Ved en rørinspeksjon tar de video av avløpsrørene innvendig med et kamera. Rapporten vil vise om det er skader eller slitasje som kan skaffe problemer i ettertid.

– Er de bare gamle og gjengrodde, kan dette renses opp og rørene kan fungere helt fint i mange år til. Finner vi større skader, må vi kanskje inn og bytte rør. Kamerainspeksjonen avgjør hva som er veien videre.

– Vi har svært lang erfaring og løser problemer raskt og effektivt, fortsetter Braaten.

Du bør likevel være bevisst på hva du putter i avløpsrørene. Fett, mat og kaffegrut bør ikke skylles i kjøkkenvasken. Det er også lurt å rengjøre slukene i dusjen for hår og skitt med jevne mellomrom.

Rør og Kanalrens kan fikse dine problemer raskt og effektivt. De er tilgjengelige hele døgnet.

Hva gjør Rør og Kanalrens?

Finn alle tjenester her

Gjør vedlikehold for Moss kommune

Rør og Kanalrens har drevet med tømming av slam og septiktanker siden Morten Braaten etablerte bedriften for 27 år siden. Deres moderne maskinpark gjør at de kan ta på seg alle oppdrag inne slamsuging og høytrykkspyling.

– Med vår lange erfaring og dyktige ansatte kan våre kunder være sikre på at vi leverer tjenester av kvalitet. Vi er ekstremt nøye uansett oppdrag og forsikrer oss alltid om at jobbene blir skikkelig utført. Der er vi svært konkurransedyktige, fremholder han.

Overvann forårsaket av tette og gjengrodde kummer og sluk var tidligere et problem i Moss kommune. Da kommunen gjorde storopprydding, var det Rør og Kanalrens som fikk jobben med oppsuging og spyling der det var tett.

– Vi jobber både mot kommuner, entreprenører og privatkunder, tilføyer Braaten.

Motor vehicle, Plant, Workwear, Snow, Branch, Tree, Sky, Tire, Slope
Sleeve, Gesture, Finger

Rør og Kanalrens har historie helt tilbake til desember 1996, og daglig leder Morten Braaten har ledet firmaet med stø hånd siden den spede begynnelse. I dag er de et foretrukket valg også utenfor byens grenser.

Suger alle masser

Bedriftens supersuger gjør at de enkelt kan suge vekk masser som det ellers er vanskelig å få fjernet. Slangediameteren er på hele 200 mm, og muligheten for lange slangestrekk gjør at arbeidet kan utføres på ellers utilgjengelige steder.

– Supersugeren fjerner enkelt isolasjonsleire fra stubbloft eller tørrmasser under bygninger og i kjellere. Vi kan også fjerne sand, singel, pukk og lignende fra steder det er vanskelig å komme til med lastebiler og gravemaskiner. Det kan også brukes til å suge våte masser, forklarer han.

Rør og Kanalrens er sertifisert miljøfyrtårn-bedrift. Det innebærer at de viser samfunnsansvar og gjør en viktig innsats for miljøet.

– Kontakts oss gjerne for et uforpliktede pristilbud, avslutter Braaten.

Kontaktinformasjon finner du nederst i artikkelen.

Kontakt

Adresse:
Vadbakken 3B, 1592 Våler

Telefon: 69 24 09 33
E-post: [email protected]

Alle foto: Slipstream Media