BYGGMAGASINET

Et sammensveiset fagmiljø

Med noen av landets beste sveisere på laget, satser Svinndal Gjerde og Sveiseverksted nå på å ta markedsandeler innenfor byggstålnæringen. I privatmarkedet har de også stor tro på montering av kvalitetsporter fra Østerrike.

Font, Rectangle

ANNONSØRINNHOLD FRA

Det har skjedd mye i indre Østfold siden Kjell Myhre begynte å sveise porter og montere flettverksgjerder i låven i Svinndal i 1978.

43 år senere sysselsetter Svinndal Gjerde og Sveiseverksted AS 12 personer. I det 800 kvadratmeter store kontor- og verkstedbygget i Våler er det full produksjon.

Arbeidsdagen her inne involverer den umiskjennelige lukten av smeltet metall, knitringen fra sveiseapparatet, og de karakteriske bølgene av gnister mot mørke masker.

Vi har noen av Norges beste sveisere, så dette er vi klare for!

Øyvind Myhre,
daglig leder

"

Omfattende omorganisering

Med vekst kommer også nye utfordringer, og en omorganisering av bedriften har gjort dem rustet for fremtiden.

– Vi ønsket å organisere oss bedre, og vi har sertifisert oss opp til ISO9001, samt 1090-1 og 1090-2. Sistnevnte er byggstål til både private, industri og det offentlige. Det betyr at vi kan være med på større anbudsrunder og prosjekter, sier Øyvind Myhre.

Han har vært daglig leder av bedriften siden 2011, og er sønnen til mannen som i sin tid startet det hele hjemme på låven.

– Vi produserer byggstål til næring i form av søyler og stendere, samt taksperrer. Vi ønsker å være en delprodusent som totalentreprenører kan bestille skreddersydde deler og komponenter av, sier Myhre.

Å bli sertifisert for dette var en prosess på seks måneder, og det innebar mye interne endringer og tilpassinger. Disse grepene nyter de godt av nå.

Svinndal Gjerde og Sveiseverksted

  • 30 års erfaring med å skreddersy løsninger for både bedrifter og privatpersoner.

  • Vi kan lage og montere gjerder, porter og rekkverk i alle mulige utførelser.

  • I tillegg tilbyr vi vannskjæring, og maskinering av mindre detaljer.

  • Vi produserer og monterer stålbygg, helt til ferdig bruksklart bygg.

  • Nå satses det på importerte porter fra Østerrike samt økt produksjon av byggstål.

  • Vi satser hardt på marin sektor og industri, og som noen av våre kompetanseområder.

Helmet, Welding, Hat
Safety glove, Motor vehicle, Welding helmet, Automotive lighting, Workwear
Workwear, Yellow, Tradesman, Engineer
Wood, Table, Flooring, Floor, Jacket
Automotive design, Material property, Product, Bottle, Drinkware
Wood stain, Rectangle, Floor

Raske på labben

– Nå er vi godt rustet. Siden ingen bygg er like, og alle vil ha forskjellige størrelser og design, må alt produseres på mål. Her vil vi være en aktør. Vi har noen av Norges beste sveisere så dette er vi klare for, sier Myhre som skryter av arbeidsstokkens stå-på-vilje.

Han mener et av deres fortrinn er evnen til å snu seg raskt rundt. De bistår hvis det haster, og har både kort leveringstid og en kort behandlingsprosess.

De har mobile verksteder, og har gjennom den brede kompetansen til de ansatte utvidet tjenestene til også å gjelde montasjearbeid, sveising, produksjon og montering av mindre stålbygg.

– Vi ønsker jo ikke å ha bare hasteoppdrag, men vi løser det meste. Vi vil helst ha mulighet til å planlegge en god produksjon, sier Myhre.

De tilbyr alle typer sveiserarbeider i stål, syrefast og aluminium. De kan bistå med platearbeid, plateknekking, vannskjæring, og enkel maskinering. Veldig mye av det de produserer er for anleggsindustrien, og til maskiner og utstyr.

Watch, Wood, Workwear

FAGFOLK MED STÅLKONTROLL: Svinndal Gjerde og Sveiseverksted produserer hva det måtte være i stål etter kundens ønsker og mål. Mekanisk montør Damian Zawada jobber her med et spesialtilpasset rekkverk.

Strøkent utseende

Som om ikke det var nok, tilbyr de også egne portsystemer for områdesikring, og de produserer feiemaskiner til asfaltrehabiliteringsindustrien.

– I tillegg lager vi pumpemaskiner til marineindustrien, og vi sveiser en del syrefaste rør i den forbindelse. 30% av utearbeidet vi gjør, er for private. Resten er industri, bygg og anlegg. På verkstedproduksjon er det 90% produksjon til industrien, oppsummerer Myhre.

De satser i år ekstra på privatnæring med skyveporter og portløsninger som er helautomatiserte. Dette er høykvalitetsporter som er produsert i Østerrike. De leveres komplette etter tegning og ønske fra kunde, og kommer i ferdigmoduler.

– Vi monterer og tilpasser ute hos kunden, og finjusterer portsystemet så alt fungerer. De har et strøkent utseende, og det er et produkt vi er helt sikre på at kommer til å bli veldig populært, sier Myhre som understreker at dersom kunden bare har en tegning kan Svinndal Gjerne og Sveiseverkstedet lage det.

Vi ønsker å være en delprodusent som totalentreprenører kan bestille skreddersydde deler og komponenter av.

Øyvind Myhre

"

Kontakt

Adresse
Vadbakken 10
1592 Våler i Østfold

Telefon
913 48 087 (verksted)
930 99 585 (gjerde)
69 28 71 71 (sentralt)

E-post
Kjell.dragset@svgs-as.no
post@svgs-as.no

bf maskin

Full sirkel på
Evje Herregård

People in nature, High-visibility clothing, Natural landscape, Plant, Sky, Tree, Workwear, Asphalt, Sleeve, Grass

peab østfold

Suksess bygger på godt arbeidsmiljø!

High-visibility clothing, Hard hat, Smile, Cloud, Sky, Workwear, Helmet, Tradesman, Asphalt, Engineer