Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Svein Erik måtte starte livet på nytt

Annonse fra Blindeforbundet

Mossingen Svein Erik Hansen mistet synet i en tragisk bilulykke. Ti år senere takker han de som ga ham håp da han ikke visste hvordan livet ville bli.

Har du noen gang fundert over hvordan det ville være å miste en av sansene? Tenkt hvordan du ville klart deg uten?

For Svein Erik Hansen fra Moss var dette en tanke som kanskje hadde falt ned i hodet en gang i tiden, men det var langt ifra noen daglig bekymring.

I 2007 ble det virkeligheten hans. Svein Erik havnet i en bilulykke som var så alvorlig at han lå i koma og kjempet for livet i tre uker. Legene kunne ikke love familien at han kunne leve et normalt liv igjen.

STØRRE FRIHET: Etter at Svein fikk førerhunden Axis har han større frihet til å gå hvor han måtte ønske. Det blir ofte besøk til både familie og venner i Moss.

Undersøkte operasjon for å få tilbake synet

Da han våknet var livet snudd på hodet. Beina og armene var brekt av, flere bein i kroppen var knust og synet var helt vekk.

– I starten tenkte jeg at synstapet var midlertidig eller at det kanskje fantes en operasjon, så jeg undersøkte litt rundt det, forteller han og legger til:

– Det var for å takle situasjonen. I starten ville jeg nok ikke innse at jeg var blind, så jeg tenkte at dette kunne ordnes.

Et halvt år etter ulykken blir han skrevet ut fra sykehuset og begynner opptrening hos fysioterapeut for fullt. Han må være tålmodig, men kroppen responderer godt. Så begynner det nye livet.

Svein Erik med ledsager Karunaivel Navartnam på Blindeforbundets sykkeltur i Skagen.

Har blitt mer aktiv som blind

Noen uker etter han ble utskrevet fra sykehuset fikk Svein Erik besøk av en blind mann fra Blindeforbundet som var hans rehabiliteringskontakt, en likemann som kunne gi ham informasjon.

– De fleste tenker vel at Blindeforbundet bare er for blinde, men det er faktisk sånn at de aller fleste medlemmene har en synshemming, men ikke er helt blinde, forklarer Svein Erik.

Han ble raskt et aktivt medlem i Blindeforbundets Østfold-lag og var med på å starte Midt i livet-gruppa, som er for medlemmer i yrkesaktiv alder. Han trekker spesielt frem daglig leder i Blindeforbundet i Østfold, Andreas Poppe, som han mener får utrettet mye for medlemmene.

– Det skjer mye for oss som er medlem der, både aktiviteter lokalt og turer både i Norge og utlandet. Jeg har stort sett vært med på det meste. I slutten av august syklet vi for eksempel i Skagen med tandemsykler, det var en herlig tur i strålende sol, mimrer han.

Ønsker du å støtte Blindeforbundets arbeid for synshemmede? I disse dager er vi i Moss og mange får et hyggelig besøk av oss. Hvis ikke kan du få mer informasjon her.

Lærte å gå med stokk

Hurdal syn- og mestringssenter er et viktig sted for mange av Blindeforbundets medlemmer. Senteret finansieres blant annet ved hjelp av donasjonene som Blindeforbundet får inn. Hit kommer folk for å lære seg å takle praktiske utfordringer knyttet til synsforstyrrelser eller synstap.

– Jeg dro dit for å opplæring i litt av hvert. Jeg lærte data, å gå med stokk, matlaging og forskjellige ting, sier Svein Erik takknemlig.

Men det kanskje viktigste han lærte var det å ha håp for fremtiden.

 Nesten med én gang etter jeg ble blind fikk jeg møte folk i Blindeforbundet som hadde vært blinde og synshemmede mye lenger enn meg. Jeg så alt de fikk til, og det ga meg håp å få se at ting nytter etter hvert, sier han og slår fast:

– Det som betød aller mest var å møte andre positive mennesker som hadde et fint liv som blinde og synshemmede.

– Nå er livet godt

I år er det ti år siden Svein Erik mistet synet.

– Jeg har vært heldig og kanskje litt flink til å trene meg opp igjen, sier han i dag.

2016 ble Svein Eriks kanskje mest aktive år hittil. Han løp Holmenkollstafetten, Christian Frederik-løpet i Moss, halvmaraton under Oslo Maraton og ikke minst New York Marathon. I tillegg har han vært med i Færderseilaset med en gjeng fra Blindeforbundet og samtidig rukket å delta på et sykkelkurs.

– Jeg tenker ofte over hvor imponerende de kirurgene på Ullevaal er. Ankelen min var revet tvers av og ble bygd opp igjen. Jeg løp maraton uten å kjenne noe til ankelen. Knærne er knuste, jeg har ikke leddbånd eller korsbånd. De har gjort litt av en jobb.

Mossingen har ingen planer om å roe ned med det første. Nå trener han for fullt. På listen i 2017 står halvmaraton både i Oslo og Gøteborg. Kronen på verket blir fullmaraton i New York Marathon i november, denne gang med mål om å løpe på under seks timer.

– Etter alt som har skjedd har det har vært en seier for meg selv å bevise at jeg kunne fullføre et maraton, som jeg antageligvis ikke hadde klart før ulykken. Fra ulykken skjedde og til nå synes jeg at jeg har fått det bedre og bedre. Nå har jeg det veldig bra, avslutter den sporty mossingen.

"GO SVEIN!": Slik så det ut da Svein Erik Hansen fra Moss krysset målstreken i New York Marathon i fjor høst. Langs hele løypa heiet de mossingen frem som en kjendis, og guidene han hadde løpt sammen med hadde skevet "Go Svein!" på trøyene sine.

Vil du vite mer? Her kan du komme i kontakt med Blindeforbundets lokallag i Moss.

FAKTA

*Hver dag får to nye mennesker i Østfold beskjed om at de har en øyesykdom.

*To av tre mennesker over 65 år kjenner ingen symptom på øyesykdommer.

Sjekk her om du har symptom på øyesykdom.

Hvis du opplever at synet ditt er svekket, kan du slå av en prat med Blindeforbundets eksperter på telefon 23 21 50 50.

Redaksjonen i Moss Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet