Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Moss – natur og kultur i skjønn forening

Annonse fra Fairlån


Moss byr på eventyrlige opplevelser både for turgåere og kunstinteresserte, og har en ærverdig historie som industriområde. Kommunens beliggenhet ved Oslofjorden og dens perle – Jeløya - gjør den også til et eldorado om sommeren, med et femtitalls badeplasser med gressbakker, svaberg og sandstrender.

En langhelg i en av Europas små eller større byer kan alltid være fristende – men hvorfor ikke være turist i egen by, se den og omegnen med nye øyne? Man kan oppsøke steder man hadde glemt eller ikke visste eksisterte og hygge seg sammen med familie og venner i sitt eget nærområde. Naturområdene rundt Moss byr på muligheter for både behagelig avslapning i det fri og reelt villmarksliv, og det koster ikke en krone. Men vil du spise godt, besøke noen av egnens spennende severdigheter eller kanskje ta et par dager på et godt hotell, kan det koste litt. Vi fraråder den type lån, som kalles SMS-lån. I stedet kan du finne alternativer for SMS-lån her.

Vandreturer med historiske innslag

Skal du ut og vandre byr Moss-regionen både på vel avmerkede stier og oppdagelsesturer.

Fra camping til fyr-overnatting til hotellopphold i luksuriøse omgivelser – Moss og det omliggende området har det hele. På Kirkeng Camping kan du overnatte i naturskjønne omgivelser, leie kajakk og sykkel, eller en båt til en aftentur på vannet. Campingreglene i Norge er liberale, og utover naturreservater med begrenset adgang, så du kan også velge å slå opp teltet stort sett hvor du vil, og nyte stillheten og naturens egne lyder. Ved flere fyrtårn, som idylliske Homlungen fyr på Kirkøy, er det overnattingsmuligheter - nærmere sjøen kan man knapt komme. Hotell Refsnes Gods på Jeløya tilbyr opphold i aristokratiske rammer fra 1700-tallet, gourmetmiddager, og kunstopplevelser av høy kvalitet på godsets anselige skandinaviske kunstsamling.

Kunstgallerier, industrimuseum og julemarked

Hele regionen har et rikt kulturliv. Her finner du små lokale gallerier, og du kan avlegge et besøk på Rygge museum, et museum for kultur landskap og kulturminner. Galleri F15 på Alby Gård ligger i fantastiske omgivelser ved Oslofjorden, og viser samtidskunst i skiftende utstillinger året rundt. I to av de gamle møllebygningene midt i fossen og Møllebyen, ligger Moss by- og industrimuseum.

Slik får du råd

Moss og området rundt serverer mange muligheter som er billige eller bare gratis. Men kanskje har du lyst til å gi deg selv eller familien en miniferie all-inclusive, uten å skulle stå i kø til sikkerhetssjekk eller risikere avlyste flyavganger, og bli begrenset av din egen pengepung. På hjemmesiden Fair-laan.no kan du sammenligneforskjellige lånevilkår, hvis du ønsker å låne penger til opplevelser i Moss. På den måten kan du finne et ansvarlig lån med en realistisk tilbakebetalingsplan i forhold til din innkomst. 

Redaksjonen i Moss Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet