Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bryllupsreisen overlater vi til dere...

Annonse fra Støtvig Hotel

… imidlertid kan vi ta oss av selve bryllupsfesten! Vi skreddersyr det slik brudeparet ønsker. Dette tør vi ydmykt påstå at vi kan godt og det i svært spesielle og romantiske omgivelser.

Allerede i 1900 åpnet Støtvig Hotel sine dører for gjester som ønsker noe spesielt, uansett om dere skal holde bryllupsfest, reise på kjærestetur, avholde kurs- og konferanse eller bare nyte sommeren.

I mer enn hundre år var vi et av Oslofjordens mest særpregede og anerkjente badehoteller. I 2011 ble det gamle hotellet revet og det ble bygd et nytt og moderne hotell på eksakt samme tomt som det opprinnelige. Vi har beholdt mye av den unike "fjordhotell-langs-Oslofjorden-følelsen" er beholdt og litt atmosfære fra Hamptons og New England er tilført.

Støtvig Hotel har arrangert mange bryllup opp gjennom årenes løp. Brudepar etter brudepar har feiret den store dagen hos oss.

Bryllupsfesten avholdes i et av våre flotte lokaler, og festmiddagen består av velsmakende retter med noe godt i glassene. 

Støtvig Hotel har 89 vakre og store rom. Med bare ti meter fra husveggen og vinduene til vår egen strand ved Oslofjorden får du flott utsikt når morgenen kommer etter bryllupsfesten. Dere finner ingen rom med standard interiør da alle rom har sitt særpreg.

Helheten på hotellet er vakker, personlig og med høyeste kvalitet i materialer og utførelsen. Her finner dere et hotell ulikt alle kjedehotellene landet vårt er fullt av – skapt for opplevelser dere ikke glemmer.

Nye Støtvig Hotel er bygd med kjærlighet for å huskes av bryllupsgjester, kjærestepar, vennelag, kurs- og konferansedeltakere, spa-nytere, golfere og tennisspillere og sommergjester.

Omgivelsene er vakre, rommene lyse og store, restauranter og barer er bemannet og bekvinnet med fagfolk som setter sin ære i å ta godt vare på dere.

Vår ambisjon er å gi alle våre gjester en minnerik opplevelse! 

Støtvig Hotel

• Støtvig Hotel tok imot sine første gjester allerede i 1900 og var i mer enn hundre år et av Oslofjordens mest særpregede og anerkjente badehoteller.

• I 2011 ble det gamle hotellet revet, og dagens eier Fische AS har brukt årene på å bygge et nytt og moderne hotell på eksakt samme tomt som det opprinnelige.

• Mye av den unike "fjordhotell-langs-Oslofjorden-følelsen" er beholdt og litt atmosfære fra Hamptons og New England er tilført.

• Helheten er blitt vakker, personlig og med høyeste kvalitet i materialer og utførelse.

• Støtvig er et hotell ulikt alle kjedehotellene landet vårt er fullt av.

• Hotellet er skapt for opplevelser du ikke glemmer.

• Vårt høyeste mål er at oppholdet skal bli uforglemmelig.

• Vi ønsker bryllupsgjester, kurs- og konferansedeltakere, spa-nytere, golfere og tennisspillere, vennelag, kjærestepar og sommergjester velkommen.

• Omgivelsene er vakre, rommene er lyse og store, restauranter og barer er bemannet og bekvinnet med fagfolk som setter sin ære i å ta godt vare på deg.

• Støtvig Hotel ligger i tettstedet Larkollen i Rygge kommune i Østfold. 

Redaksjonen i Moss Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet