Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Andebryst til en tredjedel av prisen på MaxiMat Nordby i forhold til hva den koster i Norge:

Stadig flere oppdager at andebryst på grillen er en stor smaksopplevelse!

Annonse fra MaxiMat Nordby

Med sin møre konsistens og kraftige smak er andebryst en favoritt på grillen for stadig flere. At gourmetmaten også koster en tredjedel på MaxiMat Nordby i forhold til hva som er tilfelle i Norge, gir en ekstra smak av fugl!

MaxiMat Nordby selger årlig et betydelig antall tonn andebryst til handlelystne nordmenn som virkelig har fått øynene opp for denne smakfulle delikatessen. Andebrystet du kjøper på MaxiMat Nordby kommer fra byen Soullans på den franske vestkysten.

– Rasen er Berberie, som har et magert og mørkt kjøtt med mye smak, forteller Alexander Clavstedt hos Dencon Foods, som leverer andebryst til MaxiMat Nordby.

Prisforskjellen på hva du må betale for andebryst på MaxiMat Nordby og i norske butikker er enorm. Mens du kun må betale under 140 svenske kroner per kilo hos MaxiMat Nordby må du i skrivende stund punge ut med 387 kroner hos en av de store norske matvarekjedene.

Suksess: Du imponerer garantert dersom du serverer andebryst grillet etter disse tipsene.

Årsaken til dette er som med andre matvarer i de to nabolandene; det er skatter, avgifter og tollsatser som avgjør sluttprisen til forbrukeren. Med dagens kronekurs, som går i din klare favør når du handler på MaxiMat Nordby, blir prisforskjellen ytterligere forsterket.

Berberieand

Berberieanden har sin opprinnelse i sydamerika.

Kom trolig til Europa på 1400-tallet.

Det sydlige og varme klimaet gjør at anden ikke er like fet som mange andre arter av andefuglen.

Har et større bryst enn for eksempel den tradisjonelle pekinganden.

Tilveksttiden er 80-87 dager innen slakt - nær det dobbelte av pekingand.

Er en foretrukket rett på mange fine restauranter.

Snadder på grillen

Andebryst er med andre ord en slager på grillen og kan kombineres med en rekke tilbehør.

– Kjøttet smaker like godt til kokte poteter og pommes frites som til potetmos. Bruk gjerne en egnet marinade, BBQ-saus eller glaze fra Santa Maria, som du selvsagt også finner i hyllene på MaxiMat Nordby.

– Andebrystet får sprø svor, og kjøttet blir deilig mørt og saftig. Griller du noen skiver appelsin i tillegg, blir det skikkelig snadder!

Alexander fra Dencon Foods anbefaler også å steke andebrystene noen minutter med skinnsiden ned, til de får en gyllenbrun farge.

– Husk at andefettet lett antenner, og om det blir flammer er det bare å flytte stykkene litt rundt.

Skal rosagrilles

Deretter skal de grilles 10-12 minutter med skinnsiden opp på indirekte varme. Bruk et termometer og la dem ligge på grillen til de oppnår en kjernetemperatur på 58-59 grader.

– Da er anden ferdig stekt, og ikke vær redd om den er rosa inni. Dette er ikke kylling! smiler Alexander.

La den så hvile 10 minutter i aluminiumsfolie innen den skjæres opp.

– Når du skjærer opp kjøttet, er det viktig å gjøre på samme måte som med oksekjøtt. Skjær tvers over muskelfibrene og ikke langsmed, anbefaler Alexander Clavstedt.

Deretter er det bare å nyte!

MaxiMat Nordby har åpent kl. 09-21 alle dager.

Redaksjonen i Moss Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet