Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Slik imponerer du grillgjestene:

Med enkle grep kan du løfte smaksopplevelsene på grillmaten til nye høyder!

Annonse fra Nordby Supermarket

Er du familiens selvutnevnte grillmester som hiver grillpølser og indrefilet samtidig på grillen – og serverer fire ventepølser til hver innen kjøttet er ferdig brent?

Hva er vel et bedre sommertegn enn lukten og lyden av stekt kylling og indrefilet som freser på utegrillen? Med smaksettingsprodukter fra Santa Maria, kan du enkelt få større variasjon og løfte opplevelsen til gourmetnivå, sier Magnus Willgert og Magnus Rönnång, med til sammen mer enn 50 år i det svenske selskapet.

– Da skal vi gi noen gode og råd som garantert vil løfte måltidet til gourmetstandard, selv for far, sier de blide herrene Magnus Willgert og Magnus Rönnång. 

Begge har lang fartstid hos Santa Maria - krydderboden som ble til en av Europas største smakstilsetningsbedrifter. I produktporteføljen finner du marinader, grilloljer, grillsaus, glaze, pasta (urter på tube) og krydder i en rekke ulike smaksvarianter som garantert vil sette en ekstra spiss på grillfesten. 

Mange av årets nyheter er da også myntet nettopp på grillsesongen. Alle produktene finner du hos Nordby Supermarket, og bør være like selvsagt på handlelisten som kjøtt, fisk, grønnsaker og drikke.

Kombinasjonen av det enorme utvalget i matbutikken, rimelige priser og en kronekurs som heller ikke legger en demper på festen, gjør at flere enn noen gang ser verdien i å gjøre sine innkjøp her – både til grilling og måltider for øvrig.

Og glem ikke grønnsakene! Go green og legg mer grønt på grillen.

Magnus Rönnång

Litt forberedelse

Å gjøre en liten forberedelse før du tenner grillen, er deres første bud.

– Absolutt! Det er greit med litt planlegging. Både hva du skal servere, men først og fremst hvordan du skal tilberede råvarene, forteller Magnus Willgert.

Marinering gjør kjøttet ekstra mørt og saftig, og setter en fantastisk spiss på smaken, alt etter hvilken marinade du velger. Santa Maria har gjort jobben for deg, her er det bare å velge etter hjertens lyst uansett om du skal servere biff, fugl eller fisk.

- Vår marinade er vannbasert, så du behøver ikke være redd for at den brenner, legger han til. 

Han viser også til Rub - en tørr marinade som brukes for å gi kjøttet smak og farge på en enkel måte. Gni kjøttet inn med krydderet og legg det på grillen. Enkelt og greit!

Med litt forberedelse kan grillmaten bli et minnerikt måltid. Marinering behøver ikke ta mer enn en halv til en time, men gjør kjøttet og fisken ekstra smakfull.

Grønt er skjønt!

– Og glem ikke grønnsakene! Go green og legg mer grønt på grillen, anbefaler Magnus Rönnång. 

– Santa Maria har utviklet en marinade som gir grønnsakene en dyp smak av balsamico og urter. Hell marinade over stykker av f.eks. 1 aubergine, 1 squash og 6 sopp. Mariner i 30 minutter før grilling eller tilberedning. Mmmmm, jättegodt…!

Grillolje og pasta

En grillolje eller tre er også et ”must”, og et godt alternativ til deg som impulsivt inviterer til grillfest og ikke rekker å marinere godsakene. 

– Pensle på grillolje før og mens du griller for å forsterke den fyldige smaken av for eksempel hvitløk - eller honning om du foretrekker det. Den gir en fin grillskorpe og en fyldig aromatisk smak, sier de.

En annen, enkel metode for å øke utvalget på matbordet, er å pensle kjøttstykket med to ulike glacer eller pastaer på tampen av grillingen. 

Vipps; så får gjestene to ulike smaksopplevelser! Og du får ekstra skryt!

Santa Maria har et stor utvalg av krydder, marinade, sauser og annet tilbehør som bør være et ”must” når du griller. Alle produktene finner du hos Nordby Supermarked.

Krydder

Nymalt krydder forsterker også smaken på dine favorittretter. Krydderblandingene fra Santa Maria får du i solide og praktiske kverner som passer perfekt ved grillen.

– Vi kan anbefale både en sterk chiliblanding og en allroundvariant på bordet – slik at gjestene selv kan krydre etter egen smak og vilje til å eksperimentere, anbefaler Magnus og Magnus.

Ikke for sterk varme

En av de største tabbene som gjøres, er at maten grilles på for sterk varme.

– Senk temperaturen og bruk heller litt lenger tid. For sterk varme brenner både kjøttet og smakene, påpeker de.

Med litt forberedelser, riktig temperatur og grillproduktene fra Santa Maria, er du med andre ord godt forberedt på å kunne overraske selskapet med ekstra gode og smakfulle retter. Magnus Willgert og Magnus Rönnång anbefaler deg i tillegg å smugkikke på nettsiden for mer informasjon og lekre oppskrifter.

– Det vil enkelt gjøre deg Grillkongen i familien. Med stor G!

Uansett hva du liker, har Santa Maria smakstilsetningen til den perfekte grillmiddagen.

Nordby Supermarket har åpent kl. 09-21 alle dager, hele uken.

Redaksjonen i Moss Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet