Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Det er lurt å bry seg om rørene

Annonse fra Sentrum Rør AS

Det var en gang to dyktige og erfarne rørleggere som slo seg sammen for å fikse rørproblemene hos befolkningen i Moss og omegn. Med en brannmann med på laget er det ikke mye de ikke vet om vann, rør og løsninger!

Adresse
Wellhavensgate 11, 1530 Moss

Rørleggerne Ulf David Bachke og Petter Onstad er ikke bare gode rørleggere, men også gode venner. Det var ikke mye rør da beslutningen om å starte eget firma ble tatt i 2002. Resultatet er Sentrum Rør, som i dag har fire ansatte.

– Fjerdemann på laget er fast ansatt som brannmann, men heldigvis har han en del fritid, og da jobber han som rørlegger hos oss, smiler styreformann Onstad. Det er 44 år siden han begynte i bransjen, den gang som lærling i Moss Verft.

Ulf Bachke, daglig leder, er utdannet industrirørlegger og startet sin karriere på Moss Glassverk. Han har ikke like lang fartstid som sin ti år eldre partner, men innehar en enorm kompetanse og erfaring.

– Vi utfyller hverandre godt, som gjør oss til en komplett rørleggerbedrift, sier Bachke.

Sentrum Rør påtar seg alle typer oppdrag innen vann- og avløp, både små og store oppdrag. Opp gjennom årene har de bygd seg opp et godt rykte, og har flere faste kunder. Slikt resulterer i en hektisk arbeidsdag, og nå er de engasjert i flere store prosjekter for industrikunder: Felleskjøpet på Kambo og Rockwool i Moss for å nevne noen.

– Jeg trives best på serviceoppdrag jeg. Helst innenfor sanitær, og da treffer jeg mange hyggelige kunder, smiler Onstad.  

Ulf David Bachke er stadig ute på oppdrag

Alles rør er like viktige

Selv om bedriften har en rekke store kunder på oppdragslisten, er det de «små» kundene som står for mesteparten av omsetningen.

– For oss er Fru Hansen, Fru Jensen og Herr Andersen like viktige, for det er de kundene som alltid er her, og som trenger oss, legger Bachke til.

De to muntre karene er ikke i tvil om hvorfor de har etablert seg sterkt i bransjen og hvorfor kundene kommer tilbake:

- Vi er dyktige, pålitelige, fleksible og har lang erfaring, sier de omtrent i kor.

Rørleggerne er heller ikke redd for å snu på baderomsflisa om en kunde ringer når det har oppstått et akutt problem. Rør og avløpssystemer har gitt mennesket hodebry fra den gang det ble oppfunnet for 4000 år siden, og det er et problem som kommer til å skape arbeid for rørleggere i mange år fremover. Sentrum Rør stå klare til å bistå deg, enten du trenger en ny kran eller har fått en vannlekkasje.

Bedriften har også et tett samarbeid med elektrikere og flisleggere slik at de kan levere en komplett pakke, enten du skal pusse opp badet eller installere et nytt. 

La proffene gjøre jobben

Med så mange års erfaring fra bransjen har både Bachke og Onstad sett det meste innen trender og mote. Nå er det berøringsfrie kraner, veggholdte toaletter og en minimalistisk stil på badet som er in.

– Så skal ting gjerne være integrert. Fargene det går i nå er sort og krom, forteller Onstad.

De drevne rørfikserne har også noen gode råd på lager til de som skal ha nytt bad: Planlegg i forkant med å ta kontakt med en rørlegger allerede i planleggingsfasen!

– Så er det viktig at du ikke kjøper inn utstyret (interiøret) før selve badet er ferdig. Vi ser ofte at kunder har handlet inn varer som ikke passer inn når badet skal pusses opp. Det er der vi kommer inn i bildet. Vi planlegger det hele med kunden fra begynnelsen, slik at alt passer inn og sammen, sier Bachke.

Onstad legger til at det også er viktig å kjøpe varene av rørleggeren som skal pusse opp badet, spesielt med tanke på en eventuell reklamasjon.

Bachke nikker samtykkende og forteller at det er ikke lenge siden han var på et oppdrag hvor kunden selv hadde kjøpt servanten på nettet. Da den skulle monteres, åpnet Bachke pakken og fant en ødelagt servant. Kunden brukte lang tid på å få levert en ny servant, som utsatte ferdigstillingen av badet med flere uker.

– Kjøper du av oss, unngår du slike hendelser og utsettelser. Vi har et godt og tett samarbeid med våre leverandører, slik at reklamerte varer kommer raskt. Så er det jo også vårt ansvar å frakte det til kunden og installere, understreker han.

- Det aller viktigste når det kommer til valg av rørlegger er å velge et lokalt firma med lang levetid og erfaring. Da vet du at du er i trygge hender og kan få hjelp i årene som kommer. Badet skal jo leve lenge, og problemer kan oppstå etter noen år. Det er alltid godt å vite at du kan kontakte bedriften som utførte jobben for å få hjelp, sier Onstad.

Så hør på ekspertene hos Sentrum Rør: Med så lang fartstid i bransjen og bred erfaring, vet de akkurat hva de snakker om! 

Ulf David Bachke og eier Arvid Munthe (fra venstre) er enig i at det finnes ikke et bad som er maken! (Foto: Svein Hansen)

Sentrum Rør AS

• Vi utfører små og store oppdrag i Mosse- regionen og selger VVS- utstyr over hele landet.

• Vi er en VVS handel som har alt du trenger til baderommet.

• Hos oss finner du dusj, dusjutstyr, badekar, boblebad, toaletter, servanter, armaturer, rør og rørdeler.

• I vårt rørsalg kan du gjøre et VVS- kupp!

• I Moss og omegn kan vi både levere og montere til avtalte, faste priser. 

Redaksjonen i Moss Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet