Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

30 år med kvalitet og kompetanse

Annonse fra Moss Elektro

"Det var egentlig ikke meningen å starte egen bedrift. Slik ble det likevel, og siden har ingen sett seg tilbake…" Slik begynner historien om Moss Elektro, helt tilbake i 1987. Da var det ti mann med på laget. I dag er tallet 62. Nå er Moss Elektro en av de største og mest allsidige bedriftene i Østfold.

– Hos oss finner du dyktige montører med bred og god kompetanse, et høyt servicenivå, trivsel på arbeidsplassen og en dyktig ledelse. Det er grunnlaget for lang levetid, mange faste kunder så vel som nye kunder og mer enn 30 år i bransjen, sier Kristoffer Bugten Pettersen.

Pettersen har jobbet i bedriften i 11 år, og vet hva han snakker om. Så trives han utmerket i jobben som ingeniør, som byr på en variert og spennende arbeidsdag.

Moss Elektro påtar seg oppdrag for både private og bedrifter, og de driver med alt som har med installasjoner å gjøre; fra boliginstallasjoner, næring, industrianlegg og tavleverksted. Flere av montørene har også tilleggskompetanse på spesielle installasjoner.
Her er ingen jobb for liten, og ingen jobb for stor.

Tjenester de tilbyr inkluderer blant annet utbedring av elektrisk anlegg, bytting av sikringsskap, hjemmelader til elbil, El-kontroll, tavleproduksjon, automasjon, termofotografering og kvalitetskontroll.

Nok til å holde de 62 ansatte inkludert de fem lærlingene opptatt i lang tid fremover.

– Lærlinger er viktig for oss, og vi tar inn hvert år. Det er hyggelig å hjelpe de unge opp og frem, samtidig som vi får skreddersydd opplæringen på best mulig måte. Vi får bidratt til at de blir en del av bedriftskulturen vår, og de gode lærlingene blir tilbudt jobb hos oss etter endt læretid, forteller Pettersen. 

Magnus Hagman ved ladestasjonen, hvor alt er montert etter kravene (Foto: Svein Hansen)

Det monteres Elbil- ladere over alt

Det er ikke bare på rekrutteringssiden at Moss Elektro tenker langsiktig og retter seg mot fremtiden.

Flere og flere henvendelser er fremtidsrettet med tanke på miljø og energibesparende løsninger. Pettersen forteller at elbillader og Smarthus blir mer og mer populært, og utgjør en stor del av arbeidsmengden.

– Salg av elbiler øker stadig og det ser vi på mengden oppdrag vi får når det gjelder installering av ladestasjoner. Vi er ofte ute flere ganger i uken, bare på slike oppdrag, sier han. Moss Elektro har et godt samarbeid med flere bilmerker, hvilket genererer en del arbeid med ladestasjoner for oss, i tillegg til henvendelsene vi får direkte fra privatkunder. Myndighetenes mål er at alle nybiler i 2025 skal være nullutslippsbiler. Montørene i Moss Elektro har bred erfaring med montering av lovlig, trygge og effektive hjemmeladere til elbil.

Pettersen gir gjerne noen gode råd og tips om montering av ladestasjon:

- Bruk en godkjent elektrobedrift for installering. Det er faktisk et krav. Kjøp en ladestasjon. Ikke plugg elbilen inn i en vanlig eksisterende husholdningsstikkontakt. Det er i utgangspunktet ikke lov, forklarer den erfarne montøren. Så legger han til det kan gjøres, under visse forhold, men da er man avhengig av at installatøren sørger for at den kursen kan benyttes er utført med de nødvendige, påkrevede sikkerhetstiltakene for lading av el-bil. 

I utgangspunktet anbefales det å installere en ladeboks for elbil fordi den blant annet har en standardisert stikkontakt som er tilpasset denne bruken med tanke på mindre slitasje på plugg og stikkontakt, samt at den er spesielt laget for å takle el-bilens høye ladestrøm over tid. Ladeboksen overvåker også ladingen og sørger for en sikker ladeprosess. 

– Vi anbefaler å kjøpe en boks som har justerbar ladestrøm. Dersom man ikke har mer kapasitet i anlegget sitt per dags dato, kan man i prinsippet enkelt øke ladestrømmen på et senere tidspunkt om behovet melder seg, og/eller dersom man får mer kapasitet tilgjengelig, fortsetter han.

For borettslag og sameier er det lurt å velge en boks som er fremtidsrettet og klargjort med en såkalt laststyringsmuligheter. Når borettslag og sameier skal tilby ladning til alle beboere, krever dette ofte veldig høy kapasitet i hele anlegget, og det kan by på utfordringer.

Pettersen er klar i sin sak: Velg en ladeboks som har laststyringsmuligheter integrert. Det vil si at man kan koble alle ladeboksene i et nettverk, hvor de kommuniserer med hverandre. På den måten justeres ladestrømmen i ladeboksene automatisk etter hvor mye kapasitet som er tilgjengelig i anlegget til enhver tid. 

Per Arne Kleven i OBS- bygget hvor Moss Elektro installerer alt det tekniske

Styr huset fra app’en

En annen ting som er i vinden for tiden er Smarthus.

– Det er jo veldig gøy og spennende. Før var det gjerne vi som foreslo dette, men nå er det flere og flere som er oppmerksomme på mulighetene som finnes, og etterspør dette selv. Det gjelder både nye hus og hus som rehabiliteres, sier Pettersen.

Moss Elektro har levert en rekke boliger med Smarthussystem. De benytter et system som heter Loxone Electronics GmbH, som gir deg kontroll på det aller meste. Bedriften har god erfaring med systemet, som er både fremtidsrettet, fleksibelt og kostnadseffektivt.

– Huset kan ta hånd om seg selv, og kan spare deg for mange arbeidsoppgaver. Det gjøres ganske enkelt ved å automatisere det, forklarer Pettersen. Systemet tar seg dermed av nattsenking ved oppvarming, automatisk belysning basert på tilstedeværelse, alarmfunksjoner og andre sikkerhetsinstallasjoner, som å skru av forbruksapparater som trekker strøm når huseier ikke er hjemme.

Med Smarthusløsninger så kan du også styre huset med en App på telefonen eller nettbrettet i tillegg til med betjeningsbrytere på veggen eller fjernkontroller. En stor fordel med App-kontroll er at om du har glemt å skru av noe eller er på ferie, kan du logge deg på for å betjene husets funksjoner og for å se om alt står bra til. 

– Du kan også få automatisert systemet til å gi deg et varsel ved for eksempel vannlekkasje eller om brannalarmen går. Varselet kan du få per SMS, telefon, e-post eller annet, og systemet kan også kobles opp slik at varsling går både til huseier og vaktselskap, forteller Pettersen.

Moss Elektro sikter på å forbli en av de største bedriftene i elektrobransjen i Østfold- området. Med bredde og allsidighet, kompetanse på alle felt innen elektro, smarte løsninger for hus og elbil og ivrige lærlinger med på laget, er bedriften sikret en trygg fremtid. 

Moss Elektro

• Moss Elektro er en av de største bedriftene i elektrobransjen i Østfold- området.

• Selskapet ble grunnlagt i 1987, og i løpet av årene har vi vokst til å telle over 65 ansatte.

• Helt siden oppstarten har vi satset på høy kompetanse og god kvalitet i våre leveranser.

• Takket være bredden i bedriften kan vi skryte av å være en allsidig aktør med kompetanse på alle felt innen elektro.

• Våre elektrikere brenner for faget, og deler gladelig sin kunnskap med kunder for å oppnå best mulig resultat.

• Et sentral mål for oss i Moss Elektro er å finne løsninger som ivaretar kundens behov.

• Du skal alltid være trygg på at våre montører har den nødvendige kompetansen, samt verktøy og utstyr som kreves for akkurat ditt prosjekt.

• Moss Elektro påtar seg oppdrag i hele Østfold-distriktet og ønsker å være din foretrukne elektriker uansett oppdrag.

• Vi jobber mot både privatmarked og bedrifter.

• Ingen oppdrag er for små eller for store. 

Redaksjonen i Moss Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet