Annonsørinnhold i samarbeid med Nordby Supermarket

Hva er dette?

 
 

Med enkle grep kan du løfte smaksopplevelsene på grillmaten til nye høyder!

Er du familiens selvutnevnte grillmester som hiver grillpølser og indrefilet samtidig på grillen – og serverer fire ventepølser til hver innen kjøttet er ferdig brent?

Annonsørinnhold i samarbeid med Nordby Supermarket

Hva er vel et bedre sommertegn enn lukten og lyden av stekt kylling og indrefilet som freser på utegrillen? Med smaksettingsprodukter fra Santa Maria, kan du enkelt få større variasjon og løfte opplevelsen til gourmetnivå, sier Magnus Willgert og Magnus Rönnång, med til sammen mer enn 50 år i det svenske selskapet.

– Da skal vi gi noen gode og råd som garantert vil løfte måltidet til gourmetstandard, selv for far, sier de blide herrene Magnus Willgert og Magnus Rönnång. 

Begge har lang fartstid hos Santa Maria - krydderboden som ble til en av Europas største smakstilsetningsbedrifter. I produktporteføljen finner du marinader, grilloljer, grillsaus, glaze, pasta (urter på tube) og krydder i en rekke ulike smaksvarianter som garantert vil sette en ekstra spiss på grillfesten. 

Mange av årets nyheter er da også myntet nettopp på grillsesongen. Alle produktene finner du hos Nordby Supermarket, og bør være like selvsagt på handlelisten som kjøtt, fisk, grønnsaker og drikke.

Kombinasjonen av det enorme utvalget i matbutikken, rimelige priser og en kronekurs som heller ikke legger en demper på festen, gjør at flere enn noen gang ser verdien i å gjøre sine innkjøp her – både til grilling og måltider for øvrig.

Og glem ikke grønnsakene! Go green og legg mer grønt på grillen.

Magnus Rönnång

Litt forberedelse

Å gjøre en liten forberedelse før du tenner grillen, er deres første bud.

– Absolutt! Det er greit med litt planlegging. Både hva du skal servere, men først og fremst hvordan du skal tilberede råvarene, forteller Magnus Willgert.

Marinering gjør kjøttet ekstra mørt og saftig, og setter en fantastisk spiss på smaken, alt etter hvilken marinade du velger. Santa Maria har gjort jobben for deg, her er det bare å velge etter hjertens lyst uansett om du skal servere biff, fugl eller fisk.

- Vår marinade er vannbasert, så du behøver ikke være redd for at den brenner, legger han til. 

Han viser også til Rub - en tørr marinade som brukes for å gi kjøttet smak og farge på en enkel måte. Gni kjøttet inn med krydderet og legg det på grillen. Enkelt og greit!

Med litt forberedelse kan grillmaten bli et minnerikt måltid. Marinering behøver ikke ta mer enn en halv til en time, men gjør kjøttet og fisken ekstra smakfull.

Grønt er skjønt!

– Og glem ikke grønnsakene! Go green og legg mer grønt på grillen, anbefaler Magnus Rönnång. 

– Santa Maria har utviklet en marinade som gir grønnsakene en dyp smak av balsamico og urter. Hell marinade over stykker av f.eks. 1 aubergine, 1 squash og 6 sopp. Mariner i 30 minutter før grilling eller tilberedning. Mmmmm, jättegodt…!

Grillolje og pasta

En grillolje eller tre er også et ”must”, og et godt alternativ til deg som impulsivt inviterer til grillfest og ikke rekker å marinere godsakene. 

– Pensle på grillolje før og mens du griller for å forsterke den fyldige smaken av for eksempel hvitløk - eller honning om du foretrekker det. Den gir en fin grillskorpe og en fyldig aromatisk smak, sier de.

En annen, enkel metode for å øke utvalget på matbordet, er å pensle kjøttstykket med to ulike glacer eller pastaer på tampen av grillingen. 

Vipps; så får gjestene to ulike smaksopplevelser! Og du får ekstra skryt!

Santa Maria har et stor utvalg av krydder, marinade, sauser og annet tilbehør som bør være et ”must” når du griller. Alle produktene finner du hos Nordby Supermarked.

Krydder

Nymalt krydder forsterker også smaken på dine favorittretter. Krydderblandingene fra Santa Maria får du i solide og praktiske kverner som passer perfekt ved grillen.

– Vi kan anbefale både en sterk chiliblanding og en allroundvariant på bordet – slik at gjestene selv kan krydre etter egen smak og vilje til å eksperimentere, anbefaler Magnus og Magnus.

Ikke for sterk varme

En av de største tabbene som gjøres, er at maten grilles på for sterk varme.

– Senk temperaturen og bruk heller litt lenger tid. For sterk varme brenner både kjøttet og smakene, påpeker de.

Med litt forberedelser, riktig temperatur og grillproduktene fra Santa Maria, er du med andre ord godt forberedt på å kunne overraske selskapet med ekstra gode og smakfulle retter. Magnus Willgert og Magnus Rönnång anbefaler deg i tillegg å smugkikke på nettsiden for mer informasjon og lekre oppskrifter.

– Det vil enkelt gjøre deg Grillkongen i familien. Med stor G!

Uansett hva du liker, har Santa Maria smakstilsetningen til den perfekte grillmiddagen.

Nordby Supermarket

Del artikkelen på Facebook