Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Moss – natur og kultur i skjønn forening

Annonsørinnhold i samarbeid med


Moss byr på eventyrlige opplevelser både for turgåere og kunstinteresserte, og har en ærverdig historie som industriområde. Kommunens beliggenhet ved Oslofjorden og dens perle – Jeløya - gjør den også til et eldorado om sommeren, med et femtitalls badeplasser med gressbakker, svaberg og sandstrender.

En langhelg i en av Europas små eller større byer kan alltid være fristende – men hvorfor ikke være turist i egen by, se den og omegnen med nye øyne? Man kan oppsøke steder man hadde glemt eller ikke visste eksisterte og hygge seg sammen med familie og venner i sitt eget nærområde. Naturområdene rundt Moss byr på muligheter for både behagelig avslapning i det fri og reelt villmarksliv, og det koster ikke en krone. Men vil du spise godt, besøke noen av egnens spennende severdigheter eller kanskje ta et par dager på et godt hotell, kan det koste litt. Vi fraråder den type lån, som kalles SMS-lån. I stedet kan du finne alternativer for SMS-lån her.

Vandreturer med historiske innslag

Skal du ut og vandre byr Moss-regionen både på vel avmerkede stier og oppdagelsesturer.

Fra camping til fyr-overnatting til hotellopphold i luksuriøse omgivelser – Moss og det omliggende området har det hele. På Kirkeng Camping kan du overnatte i naturskjønne omgivelser, leie kajakk og sykkel, eller en båt til en aftentur på vannet. Campingreglene i Norge er liberale, og utover naturreservater med begrenset adgang, så du kan også velge å slå opp teltet stort sett hvor du vil, og nyte stillheten og naturens egne lyder. Ved flere fyrtårn, som idylliske Homlungen fyr på Kirkøy, er det overnattingsmuligheter - nærmere sjøen kan man knapt komme. Hotell Refsnes Gods på Jeløya tilbyr opphold i aristokratiske rammer fra 1700-tallet, gourmetmiddager, og kunstopplevelser av høy kvalitet på godsets anselige skandinaviske kunstsamling.

Kunstgallerier, industrimuseum og julemarked

Hele regionen har et rikt kulturliv. Her finner du små lokale gallerier, og du kan avlegge et besøk på Rygge museum, et museum for kultur landskap og kulturminner. Galleri F15 på Alby Gård ligger i fantastiske omgivelser ved Oslofjorden, og viser samtidskunst i skiftende utstillinger året rundt. I to av de gamle møllebygningene midt i fossen og Møllebyen, ligger Moss by- og industrimuseum.

Slik får du råd

Moss og området rundt serverer mange muligheter som er billige eller bare gratis. Men kanskje har du lyst til å gi deg selv eller familien en miniferie all-inclusive, uten å skulle stå i kø til sikkerhetssjekk eller risikere avlyste flyavganger, og bli begrenset av din egen pengepung. På hjemmesiden Fair-laan.no kan du sammenligneforskjellige lånevilkår, hvis du ønsker å låne penger til opplevelser i Moss. På den måten kan du finne et ansvarlig lån med en realistisk tilbakebetalingsplan i forhold til din innkomst. 

Del artikkelen på Facebook