Annonsørinnhold fra Canal Digital Satellitt

Hva er dette?

 
 

VM-fest hos Czwartek

Det er noe magisk over tv-hendelser som samler oss. VM i fotball er uten tvil én av dem.

Annonsørinnhold fra Canal Digital Satellitt

Grillkonge: Pål André viser frem grillkunstene, og barna er storveis fornøyde med ventepølsene før hovedretten serveres.

– Mitt aller beste VM-minne er fra 1986, da Frankrike møtte Brasil. Brasil, som var mitt favorittlag, røk ut på straffe. Vi så finalen sammen på familiehytta, og på den tiden hadde vi kun en liten svarthvitt TV som vi samla oss rundt. Da det var straffekonkurranse ble det så spennende at vi ikke turte å se på, vi måtte gå ut, minnes Pål André Czwartek, tidligere fotballspiller i både MFK og FFK.

– Det er en familiesamling som er et godt barndomsminne for meg. 

Artikkelen fortsetter under faktaboksen.

Familiens tips til vellykket VM-fest

- Snacks! Sikre vinnere er popcorn og tortillachips med ulike dipper. Kutt opp frukt og grønnsaker for et sunnere alternativ.  

- Sørg for å ha utstyret i orden. Ingenting er vel kjedeligere enn om pc-en du streamer fra går tom for strøm, og ladekabelen er borte? Sjekk at alt fungerer før gjestene kommer.

- Kjør konkurranse. Hva blir resultatet? Hvem kommer til å score? Hvem får gult eller rødt kort? Vinneren får en premie, eller bare heder og ære!

- Kommer det barn? Sørg for pauseunderholdning, eller aktiviteter for barna slik at de ikke kjeder seg. Man kommer langt med tegnesaker, brettspill eller en fotball de kan ta med ut i hagen. 

Ps: Tipsene er overførbare til alle slags fester, VM eller ei.

Klikk her for å sjekke ut hytteløsningen til Canal Digital Satellitt!

Rundt ham springer barna barbent på verandaen og ute på berget. Ved bordet sitter kona Lene Takelund og venneparet deres Siri Harlem og Sverre Gulbrandsen.

– Mitt beste minne er fra 1998, selvfølgelig. Brasil mot Norge. Da satt jeg hjemme i sofaen med fem kamerater. Vi var 21 år gamle. Jeg husker det kjempegodt, gliser Sverre.

Les også: Her er barnas TV-meny!

Samler venner til fotball-fest

Denne dagen i juni er hytta full av liv. I stua rett innenfor står tv-en på med VM-kamp. Det samme gjør prosjektoren som viser en annen kamp på stueveggen. 

– VM er fire intense uker. Jeg følger med endel, men får jo selvfølgelig ikke med meg alt, sier Sverre.

Og blir kampoppsettet for tett i hverdagen, så kan man se kamper på mobilen, uansett hvor man er. 

– Jeg håper Belgia vinner. Det hadde vært litt moro om en "underdog" kunne vunnet hele VM, smiler Sverre og får støtte fra Pål André. 

– Det morsomste med å se på VM er å se når Messi og Ronaldo spiller, mener Ida (10). 

Klikk her for å sjekke ut hytteløsningen til Canal Digital Satellitt!

Hygge: Fotball-VM er mer enn bare fotball. Det er også en glimrende unnskyldning for å invitere venner og familie til grillfest.

En god unnskyldning

Lene og Siri er barndomsvenninner. De gikk både ungdomsskole og videregående skole sammen i Sarpsborg. 

De to innrømmer at fotball ikke er det som engasjerer dem mest. Men de trives godt i hverandres selskap. Og VM er en god unnskyldning for å samles en helt vanlig torsdag.

Vi så finalen i 1986 sammen på familiehytta, og på den tiden hadde vi kun en liten svarthvitt TV som vi samla oss rundt.

Pål André Czwartek

– Jeg følger ikke noe særlig med. Men det er jo ganske gøy å se på de større kampene, da engasjerer jeg meg litt. Det er moro med både Sverige og Danmark, sier Siri med et smil, mens hun bærer ut pølsebrød og lomper til Pål Andrè som har grillvakt.

Ventepølsene må få fart på seg, for barna er sultne. Det hele kan minne om Pål André sitt barndomsminne fra familiehytta og VM-finalen i 1986.

– Dette gjør vi altfor sjeldent, smiler han. 

Les også: Pål André Czwartek og familien nyter det gode livet på hytta

Fest for liten og stor: Jentene storkoser seg med fotballkamp, og heier på hvert sitt lag.

Heier på Polen

Døtrene til Pål André og Lene, Ida (10) og Linnea (13), heier begge på Polen. I dag kjemper de mot Japan. 

– Vi heier på Polen såklart! Pappa sin familie er fra Polen, og vi er sånn 15 prosent polske, forklarer de mens de sitter i sofaen sammen med venninnene sine. 

– Vi snakker ikke så mye polsk da, men jeg kan si noen få ting, sier Linnea. 

– Jeg heier på Japan, jeg. Det er det ingen andre som gjør, sier Tuva G. Harlem (13). 

Klikk her for å sjekke ut hytteløsningen til Canal Digital Satellitt!

Canal Digital Satellitt

Del artikkelen på Facebook