Skal bli enda grønnere

GRØNNERE: Bilmerket Volkswagen tar grep for å bli et grønnere selskap.

GRØNNERE: Bilmerket Volkswagen tar grep for å bli et grønnere selskap. Foto:

Bilmerket Volkswagen øker satsingen på fornybar energi og fabrikkene skal nå bli betydelig grønnere.

DEL

I dag er allerede 70 % av strømtilførselen til Volkswagens 16 fabrikker over hele verden, med unntak av Kina, basert på fornybar energi. Nå har selskapet besluttet at denne andelen skal økes til 90 % i løpet av 2020, melder Volkswagen i en pressemelding.

– Vi vil øke andelen av grønn energi i tilførselen til våre fabrikker betydelig i år, fra 70 til 90 %, sier Andreas Tostmann, styremedlem med ansvar for produksjon og logistikk hos Volkswagen.

I tillegg vil Volkswagen bare benytte naturgass i egne energiforsyninger. Kraftverket deres i Wolfsburg skal bygges om fra kull til gass.

CO₂-utslippene knyttet til elektrisitet og oppvarming ved fabrikken i Wolfsburg skal nå reduseres med 60 %, som vil være rundt 1,5 millioner tonn per år. Det tilsvarer utslippet fra cirka 870 000 privatbiler.

– De første delene til et nytt, høyeffektivt varmekraftverk i Wolfsburg ble levert i forrige uke. Dermed er ombyggingen av energiforsyningen til Volkswagens hovedproduksjon i gang, meldes det videre i pressemeldingen.

Overgangen til naturgassdrift skal være fullført innen 2022.

Artikkeltags