Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer om noen 16-åringer i Østfold skal få kjøre bil

Det regjeringsoppnevnte demografiutvalget vil gjøre forsøk med å la 16-åringer få kjøre bil. For å unngå at Distrikts-Norge blir «et gamlehjem i naturskjønne omgivelser». Aremark er på banen.

For abonnenter

[Halden Arbeiderblad] Under tirsdagens formannskapsmøte tok Senterpartiets og varaordfører i Aremark, Marte Espelund-Sande, opp dette i en interpellasjon. Hun fikk med seg de fleste, unntatt Harald Smaadahl fra Kristelig Folkeparti.

16-åringer bak rattet

Til Halden Arbeiderblad forklarer Marte Espelund-Sande at Aremark med dette har meldt sin interesse og ønsker en grundig og god utredning. Før man sier ja eller nei.

Her må det også utredes begrensninger i forhold til blant annet hastighet og områder det kan kjøres i.

Det betyr at Aremark melder sin interesse til demografiutvalget, som ser på ordningen med begrenset førerkort.

Tanken om 16-åringer bak rattet henger sammen med det dårlige kollektivtilbudet som Aremark har.

– Det er kun skolebussene som går her, sier Sande-Espelund.

– Trygg og god løsning

Unge er i stor grad avhengige av at foreldre kan kjøre dem. Eller at de selv kjører lett motorsykkel, moped, ATV eller traktor.

Det ønskes en trygg og god løsning som gjør ungdommene mer fleksible, samtidig som de kan fortsette å bo i Aremark. Og samtidig få pleiet sitt sosiale liv etter at de har begynt på videregående skole utenfor Aremarks kommunegrense.

– Hvis dette blir trygt og godt nok, så vil vi være med. Det skal ikke være noen hindring å bo i Aremark, sier Marte Espelund-Sande til Halden Arbeiderblad.

Kommentarer til denne saken