(Nettavisen:) Som Nettavisen og andre har skrevet, pågår det for tiden en kamp om å bli nummer to i Fremskrittspartiet, bak Sylvi Listhaug, når Ketil Solvik-Olsen gir seg som nestleder på vårens landsmøte.

Ett av de heteste navnene har vært innvandringspolitisk talsperson, Erlend Wiborg, fra gamle Østfold fylke.

Wiborg forteller Nettavisen torsdag at han trekker seg fra nestlederkampen.

– For en måned siden ble jeg oppfordret til å stille som nestlederkandidat i Fremskrittspartiet og etter å ha tenkt meg om og diskutert det med familien takket jeg ja. Jeg har fått mye støtte fra hele landet, fra lokalpolitikere, fylkespolitikere, stortingskollegaer og ikke minst de viktigste i dette partiet, medlemmene. Det har varmet at så mange har ment at jeg hadde vært rett person som nestleder i partiet.

– Jeg har allikevel kommet frem til at jeg trekker mitt kandidatur ved denne korsveien da jeg tror Hans Andreas Limi er den som kan få bredest støtte i partiet, avslører Wiborg til Nettavisen.

– Uavhengig hvem av de gjenstående kandidatene som vinner til slutt er jeg trygg på at partiet vil få en god ledelse. For alle kandidatene mener jeg er mer enn kompetente til å lede partiet sammen med Sylvi, fortsetter han.

Limi sier følgende til Nettavisen:

– Wiborg har orientert meg om at det ville skje. Det er hyggelig at han peker på meg, utover det har jeg ingen kommentar, sier Limi til Nettavisen.

Wiborg skal nå fokusere videre på arbeidet på Stortinget.

– Selv er jeg i den heldige situasjonen at som stortingsrepresentant vil jeg også fremover ha stor påvirkning på partiets politikk. Jeg er full av motivasjon til å jobbe for dette partiet i mange år fremover. For Norge trenger virkelig et sterkt Frp som våger der andre tier og som er en handlekraftig ombudsperson for folk flest og næringsliv.

– Det kommer nye muligheter senere og jeg vil alltid stå på for Frp og våre velgere, avslutter Wiborg.